Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- آيين نکوداشت مقام والاي معلم و تجليل از اعضاي هيات علمي نمونه سال 95 و يک درصد دانشمندان برتر جهان.

به گزارش خبرنگارآريادفترمازندران دربابلسر، آيين نکوداشت مقام معلم و افتتاح سي و هشتمين نمايشگاه تخصصي دستاوردهاي صنعت هسته اي کشور با حضور دکتر فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري، دکتر زارعان دستيار ويژه معاون رييس جمهور و رييس سازمان انرژي اتمي ايران، مقامات ارشد استاني و شهرستاني و اعضا هيات علمي دانشگاه مازندران در سالن اجتماعات دانشکده هنر و معماري دانشگاه مازندران برگزار گرديد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابر اين گزارش، دکتر محمد فرهادي وزير علوم، تحقيقات و فناوري ضمن بيان اين مطلب که حوزه آموزش عالي خوشبختانه در سطح کشور به خصوص بعد از پيروزي انقلاب اسلامي ما توسعه در خور توجه و چشمگيري را داشتيم، گفت: در استان مازندران تعداد زيادي دانشگاه هاي دولتي، آزاد اسلامي، دانشگاه هاي با شيوه هاي خاص که دولتي هستند يا وابسته به دولت هستند و موسسات آموزش عالي غيردولتي که در سطح کشور بيشترين آن که 47 موسسه ي آموزش عالي غير دولتي مي باشد را در استان مازندران داريم. همچنين قريب به 220 هزار دانشجو در اين استان در حال تحصيل هستند و بيش از 3500 هيات علمي در دانشگاه هاي استان مازندران و موسسات آموزش عالي به امر تعليم و تربيت و تحقيق مي پردازند. در سطح کلان کشور، ما از نظر يک واحد آموزش عالي بيش از 2800 موسسه ي آموزش عالي داريم که بعضي از آن ها در سطح ملي گسترده هستند. قريب 72 هزار هيات علمي، ده ها پژوهشگاه و پژوهشکده، 39 پارک علم و فناوري و بيش از 170 مرکز رشد در کشور وجود دارد.

دکتر فرهادي با اشاره به اين که دانشگاه هاي ما امروزه بايد دانشگاه هاي نسل سوم باشد که به لطف خدا جهت گيري ها تمام و کمال به اين سمت و سو مي رود و همگان بايد در اين مسير کار را دنبال کنند، افزود: خوشبختانه توسعه ي کمي را به حد کافي داشتيم و حتي بعضي اوقات بيش از حد نياز بود. بنابراين بايد ساماندهي آموزش عالي را داشته باشيم و بر همين اساس، طرح آمايش آموزش عالي با مطالعه جامعي که از ديد آموزشي بررسي شد، همه سطح کشوري ، استاني، منطقه اي، شهري، حتي دانشگاهي و امکانات، استعدادها، نيازها و صنعت و خدمات بررسي شد و آموزش عالي با مصوبه شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حال سامان دهي است و براساس ابلاغي که شده است، بيش از 10 مورد اقدام بايد صورت بپذيرد که از جمله آنها منطقه بندي کردن آموزش عالي است.

دکتر فرهادي ادامه داد: بحث آموزش هاي مهارتي به شدت مورد نياز است که در اين طرح آمايش آمده است و همچنين در برنامه ششم توسعه به خوبي به آن توجه شده است. فارغ التحصيلان ما مهارت هم بايد داشته باشند و صرفا نبايد به فارغ التحصيلي از دانشگاه راضي باشند و خودشان بايد آماده ي ورود به بازار کار شوند، نه اينکه منتظر فرصت هاي شغلي بمانند. فاصله اي که بين نيروهاي تخصصي ما و نيروهاي عملياتي ما است بايد کمتر شود، چون هم پذيرش ما کم است و هم از طرف ديگر، نياز جامعه بيش از پيش است. بخش صنعت به تکنولوژي، فناوري هاي جديد و نياز به نيروي متخصص دارد و شرکت هاي دانش بنيان بايد تاسيس شوند که بيش از 3 هزار شرکت دانش بنيان در اين سال هاي اخير تاسيس شده اند و در 39 پارک علم و فناوري که فعال است، بيش از 1100 شرکت دانش بنيان در اين پارک ها که مرتبط با دانشگاه ها هستند مستقر هستند که عمدتا، 80 درصد فارغ التحصيلان دانشگاه ها در اين شرکت ها فعال مي باشند و بيش از 32 هزار نفر از فارغ التحصيلان در شرکت هاي دانش بنيان مستقر هستند.

وزير علوم در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به اين که خوشبختانه در اين دوره، دولت تدبير و اميد، بيش از 20 هزار ميليارد ريال قراردادهاي تحقيقاتي و فناوري بين وزارتخانه هاي دفاع و نفت با دانشگاه هاي ما بوده است، افزود: در حدود 100 دانشگاه ما با اين وزارتخانه ها قرارداد داشتند که بخش عمده آن با وزارت دفاع بود و بيش از 1000 پروژه وجود داشت که قريب به 500 عدد از آنها به اتمام رسيده است. 30 ميدان نفتي را به تعدادي از دانشگاه هاي ما واگذار کردند تا سطح برداشت را يک درصد افزايش بدهند که در طي چند سال اخير به خوبي در حال اجرا است.

دکتر فرهادي همچنين اشاره اي به مقوله محصولات دانشگاهي داشته و يادآور شد: خوشبختانه در زمينه ي محصولات دانشگاهي، اعم از تحقيقات، مقالات و ... پيشرفت عمده اي داشته ايم. بخش عمده اي از مقالات توليدي در چارک اول ISI هستند که در خور توجه است. تعداد مقالات علمي ما رشد 39 درصدي داشته و سال 2013 اگر 30 هزار مقاله بود، در 2016 به 43292 مقاله ISI رسيده است که اين مقاله ها براي مطالعه و توليد محصولات جديد مي تواند به کار گرفته شوند. به استناد پايگاه هاي معتبر در بخش نوآوري رتبه کشور ما به 78 رسيده است، در حالي که سه سال پيش در رتبه 113 بوديم و با اين حال باز هم مي توانيم جلوتر باشيم. رشد توليدات علمي ما در دنيا در سال 2016 اول است، در بحث سرعت رشد توليدات علمي، ما در ميان 25 کشوري که سرآمد هستند رتبه ي اول را داريم. رشد ما به 17.5 درصد رسيده است در صورتي که در سال 2016، آمريکا رشد صفر داشت. در بخش تعداد دانشمندان، ما رشد 40 درصدي داشته ايم، يعني از 173 نفر در سال 2013 به 208 نفر در سال 2016 رسيده ايم.

وي افزود: در عرصه کيفيت و بازنگري و تدوين برنامه هاي درسي و رشته هاي جديد، طي سه سال گذشته 834 برنامه درسي تدوين يا بازنگري شده است بخصوص بين رشته اي ها و چند رشته اي ها که بايد اين روند ادامه پيدا کند و بسياري از اختيارات تدوين برنامه ها به دانشگاه ها واگذار شده است.

عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در ادامه خاطرنشان کرد: دانشگاه مازندران هم مي تواند با اين توان علمي و سابقه اي که دارد و با تقويت زيرساخت ها، همکاري علمي با دانشگاه هاي دنيا داشته باشد که جزو برنامه هاي ما است. اين کار هم مي تواند باعث افزايش دانشجو در دانشگاه ها و هم باعث همکاري علمي و پژوهشي با دنيا مي شود. در دو سال اخير به خصوص بعد از برجام، ما 10 دوره دکتري مشترک با دانشگاه هاي خارج داشتيم، مانند اتريش ايتاليا، هلند، روسيه و آلمان. هدف ما فقط ارسال بورسيه به خارج نيست، بلکه جذب دانشجو از خارج است. ما دوره هاي آموزشي مشترک را تعريف کرديم و از آن مهم تر، دانشجويان دوره ي دکتري ما بخشي از دوره تحصيلي خود را در يک مرکز علمي معتبر بگذرانند که در سال گذشته بالغ بر 1500 دانشجوي دکتري ما از اين فرصت استفاده کردند.

دکتر فرهادي به پذيرش دانشجو از خارج هم اشاره کرده و ادامه داد: خيلي سعي شده است که تسهيلات زيادي براي آنها ايجاد شود، از جمله بحث تمرکز زدايي و داشتن اختيارات توسط دانشگاه ها براي جذب دانشجوي بين المللي، تشکيل دفاتر امور کنسولي در دانشگاه هاي بزرگ که انشاءالله در استان مازندران هم تشکيل شود. تاکنون در کشور بالغ بر 52 هزار دانشجوي خارجي داريم که بيش از 25 هزار نفر در دانشگاه هاي وابسته به وزارت علوم مشغول به تحصيل هستند، بخش عمده اي در جامعه المصطفي و بقيه در دانشگاه هاي علوم پزشکي مشغول به تحصيل مي باشند.

وزير علوم، تحقيقات و فناوري همچنين به مقوله دانشجويي نيز گريزي زده و گفت: در زمينه مسايل دانشجويي، اقدامات رفاهي دانشجويي، خوابگاه هاي دانشجويي و امکانات سلامتي دانشجويان اقدامات خوبي صورت گرفته و از طريق معاونت دانشجويي نيز براي دانشجويان تسهيلات وام و ... به خوبي فراهم شده است. سال گذشته 80 ميليارد تومان وام به دانشجويان دکتري داده شد، رقمي بين 650 تا 750 هزار تومان ماهيانه که امسال به 110 ميليارد تومان رسيده است و همينطور ساير وام ها و تسهيلات دانشجويي که رشد 200 درصدي داشته است. همچنين با عنايت مجلس محترم در برنامه ششم، ممنوعيت ساخت خوابگاه توسط دولت يا مشارکت توسط بخش خصوصي و دولت با هم برداشته شد و اقداماتي مانند رتبه بندي خوابگاه ها، بازسازي و تجهيز آنها و رسيدگي به مشکلات آنها نيز در دستور کار قرار گرفته است. دانشگاه ها زمين زيادي براي ساخت خوابگاه ها دارند و بخش خصوصي مي تواند با بهره برداري از آن، خوابگاه را تاسيس کند، يا خيرين تاسيس کنند يا همان 50 درصد که گفته شد که مي توان از اينها براي تاسيس خوابگاه ها استفاده شود.

وزير علوم در ادامه با اشاره به اينکه امسال در بودجه، رقم بيشتري براي پوشش طرح ها در نظر گرفته شده است، ادامه داد: خوشبختانه طي دو سه سال گذشته بنياد حاميان علم و فناوري را در کشور شکل داده ايم، البته مواردي را از گذشته حتي10 سال پيش مانند مشهد و تهران داشتيم ولي به صورت سازمان يافته، بنياد حاميان علم و فناوري را در کشور در تهران تشکيل داديم. 63 دانشگاه ما هم بنيادهاي دانشگاهي را تشکيل دادند و اقدامات بسيار ارزشمندي انجام دادند. اين خيرين يک و نيم ميليون متر مربع براي ما در حوزه هاي دانشگاهي فضا ساختند که بيشتر در زمينه خوابگاه، دانشکده، آزمايشگاه و سلف سرويس و تجهيزات آزمايشگاهي و ... بوده است

وي ادامه داد: افزايش فضاي ورزشي دانشگاه ها که زير 0.7 متر مربع بود به بالاي 1متر رسيده است و همينطور تاسيس مراکز ارزيابي سلامتي و مشاوره در 50 دانشگاه ايجاد شده است که انشاءالله بيشتر مي شود. همچنين در باب فعاليت هاي حوزه دانشجويي مي توان به تاسيس انجمن هاي علمي- دانشجويي، کانون هاي هنري و فرهنگي، تشکل هاي سياسي و تشکل هاي اسلامي اتحاديه ها اشاره کرد. جهت گيري ها و برنامه ها خوب بوده است و اين حالت تمرکزگرايي در حال برچيده شدن است. اختيارات بايد طبق قوانين به دانشگاه ها برگردد و بخش عمده اي از آن صورت پذيرفته و در آينده نيز بيشتر عملي خواهد شد. خوشبختانه در احکام دايمي برنامه هاي توسعه کشور، ماده ي 1 آن همان بحث استقلال دانشگاه ها، يعني تصويب قانون هيات امناي دانشگاه ها است که عمده مسايل دانشگاه بايد در اين هيات امنا بحث شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۲۴۷۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی

تفاهم‌نامه همکاری سازمان امور دانشجویان و دانشگاه شیراز برای برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در خردادماه ۱۴۰۳، طی مراسمی به امضای دکتر هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز رسید.

همچنین در ادامه‌ی این مراسم، باحضور جمعی از دانشجویان غیرایرانی و مدیران دانشگاه شیراز در سالن آمفی تئاتر پردیس بین‌الملل دانشگاه شیراز، از پوستر برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در سال جاری رونمایی شد.

براساس تفاهم‌نامه منعقدشده، دانشگاه شیراز در خردادماه ۱۴۰۳، میزبان برگزاری مراسم نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی است که با حضور بیش‌از ۴۰۰ نفر از دانش‌آموختگان غیرایرانی دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.

رونمایی از نخستین ماهنامه ملل دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شیراز

گفتنی است، در ادامه‌ی این مراسم، دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شیراز در نشست صمیمانه‌ای با معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و مسؤولان دانشگاه شیراز به گفتگو و تبادل‌نظر پرداختند و مهم‌ترین دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

همچنین در این مراسم از نخستین شماره «ماهنامه ملل» که ازسوی دانشجویان غیرایرانی برای معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌تر فرهنگ‌ها، آداب و رسوم، ظرفیت‌ها و جاذبه‌های کشور‌های مختلف تهیه می‌شود، رونمایی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • نگاهی به فعالیت های علمی و آموزشی دانشگاه فرهنگیان قم+ فیلم
  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • کسب رتبه ۱۴ دانشگاه مازندران در بخش آموزش در میان دانشگاه‌های کشور
  • برگزاری مراسم تجلیل از معلمان نمونه شهرستان میرجاوه
  • استاد دانشگاه سمنان عضو هیات علمی نمونه کشوری شد
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • مراسم تجلیل از معلمان نمونه آستارا برگزار شد